Rabarberpaj och vaniljsås ala linnslchf
6 portioner

Du behöver
2 rabarber (ca 100g st)
100g smör
2 dl mandelmjöl
1 dl linfrö
1 dl bakerix
2 msk fiberfin
1 dl stevia
2 ägg
Lite salt
Ev. Redix
Vaniljsås
1 gelantinblad
3 dl grädde
0,5 dl stevia
1 tsk Vaniljpulver
4 äggulor
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Smält smör i en kastrull
3. Blanda i alla ingredienser till pajen utom rabarberna och redixen
4. Täck en pajform med halva blandningen
5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter, ta ut och låt svalna.
6. Skala och skiva rabarberna och lägg i dem i pajen, strö över lite redix om du inte vill att de ska bli rinniga
7. Bre över den kvarvarande pajsmeten och sätt in i ugnen ytterligare en kvart
Vaniljsås
1. Lägg gelatinet i blöt
2. Koka upp 1 dl grädde tillsammans med stevia
3. Ta av från plattan och blanda i äggulor och Vaniljpulver
4. Lår sjuda på svag värme tills såsen tjocknat, ta av från plattan och blanda i gelantinbladet
5. Vispa resten av grädden pösigt och vispa sen ner det i såsen
7. Låt stå svalt en stund
