Rabarberpaj och vaniljsås ala linnslchf

6 portioner 

Du behöver 
2 rabarber (ca 100g st) 
100g smör 
2 dl mandelmjöl 
1 dl linfrö 
1 dl bakerix 
2 msk fiberfin 
1 dl stevia
2 ägg
Lite salt 
Ev. Redix 

Vaniljsås 
1 gelantinblad
3 dl grädde 
0,5 dl stevia 
1 tsk Vaniljpulver 
4 äggulor 

Gör så här 
1. Sätt ugnen på 200 grader 

2. Smält smör i en kastrull 

3. Blanda i alla ingredienser till pajen utom rabarberna och redixen

4. Täck en pajform med halva blandningen

5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter, ta ut och låt svalna. 

6. Skala och skiva rabarberna och lägg i dem i pajen, strö över lite redix om du inte vill att de ska bli rinniga

7. Bre över den kvarvarande pajsmeten och sätt in i ugnen ytterligare en kvart 

Vaniljsås 
1. Lägg gelatinet i blöt 

2. Koka upp 1 dl grädde tillsammans med stevia 

3. Ta av från plattan och blanda i äggulor och Vaniljpulver 

4. Lår sjuda på svag värme tills såsen tjocknat, ta av från plattan och blanda i gelantinbladet 

5. Vispa resten av grädden pösigt och vispa sen ner det i såsen 

7. Låt stå svalt en stund 





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

linnslchf.blogg.se

Vågen stannade som mest på 98 kilo. Har i stort sett hela livet vart överviktig men gick upp väldigt mycket i slutet av tonåren. Började med LCHF hösten 2013 men hade ett uppehåll på några månader i slutet av 2014. Äter nu LCHF igen och har som mål att gå ner till 60 kilo. Jag mår bra av LCHF och har med hjälp av den kosten blivit av med magproblem och över 30 kilos övervikt. Läs gärna min blogg för recpet och inspiration!

RSS 2.0
Matbloggstoppen