Olika förutsättningar

Beroende på hur man lever så har man olika lätt/svårt att banta. Det kan jag garantera nu efter att ha testat det med många olika levnadssätt! När jag gick ner som mest förra våren så pluggade jag på distans utan bestämda tider och bodde på tredje våningen i lägenhet. Kunde alltid börja morgonen med PW eller jogg utan stress, gick ut med hundarna fler gånger om dagen upp och nedför trappen och kunde utan problem laga mat länge varje dag. Resultat=oslagbart! 
Under hösten har jag jobbat skift på industri, ibland 7 dagar på raken och med 12timmarsnätter. Godisautomater och läskautomater precis bredvid maskinerna, kasst med tid att både handla och laga mat plus att vi flyttade till hus och bara kunde släppa ut hundarna. Resultat=mer plus än minus på vågen 
Nu har jag nytt jobb, ett stillasittande jobb med tidiga mornar och sena kvällar. Åtminstone känns det så nu denna mörka årstid! Orken att laga mat på kvällen är inte på topp och definitivt inte heller orken att motionera. Men- det finns inga godisautomater och ju mer tiden går desto mer kommer man in i rutinerna! Jag tror detta kommer gå bra, inte lika bra som förra våren men nästan. Men med facit i hand- beroende på jobb/boende/årstid/intressen/familj så har alla olika förutsättningar för att banta. Det gäller bara att alla hittar sitt sätt och sina rutiner för att klara av det. 

Kram! 

In-ut och veckohandling

Jaha nu kom veckan då jag jag skulle redovisa vad jag äter och vad det innehåller! 
Det jag ätit idag är: 
1 ölkorv 
1 kycklingklubba med curry dressing och sallad 
Kasslergratäng 
Kalorier- 1221 
Kolhydrater- 14g 

Enligt mitt aktivitetsarmband har jag gjort av med 1955 kalorier. Släpade mig ut på en joggingtur efter veckohandlingen så nu sitter jag med möra ben och kollar på idrottsgalan. Vinterns bästa köp är tveklös mina icebugs löparskor, kan aldrig mer ha halka som ursäkt för att inte springa! 

Var och veckohandlade på Ica kvantum idag, börjar komma mer och mer produkter för LCHF nu. Kul! Köpte bland annat blomkålsris till morgondagens korvstroganoff. 

Kram! 

Maximal fettförbränning

LCHF, hur funkar det? 
Low Carb High Fat. Low carb= låga kolhydrater. Låga kolhydrater innebär inte att det är okej att lite potatis, pasta, ris, bröd osv. Låga kolhydrater är de kolhydrater man får i sig genom grädde, grönsaker, créme fraish, ägg osv. Det är kolhydrater som man knappast kan undvika när man äter LCHF. 
High fat innebär inte heller att man ska vräka i sig smör och grädde som många verkar tro. High fat innebär att man äter saker med hög fett och kötthalt. Steker i smör och gör sås av grädde/créme fraish. Vissa som börjar med LCHF gör felet att de överdoserar fettet, ofta i form av grädde (som trots allt innehåller 3g kolhydrater/100g) och då blir de dagliga intaget av kolhydrater högt samt att man får i sig mycket mer kalorier än vad kroppen kan förbränna. 
Det som händer när man tar bort kolhydraterna ur kroppen är att man tar bort kroppens bränsle, och då behöver man ju såklart skapa nytt bränsle. Detta görs genom att kroppen skapar ketoner av fett- vi hamnar i tillståndet ketos. Så logiken blir att ju mindre kolhydrater du äter desto mer ketoner behöver kroppen och desto mer fett förbränns. Enkelt? 
När jag gick ner som mest i vikt under första halvan av 2014 åt jag vissa dagar bara 1g kolhydrater och absolut max 10g på en dag. Jag räknade även kalorier för att se till att jag gjorde av med samma energimängd som jag stoppade in. 
Mitt jobb är väldigt stillasittande, jag förbränner mellan 1500-2000 kalorier på en dag även om jag är aktiv hela kvällarna. Från och med måndag ska jag räkna allt och redovisa här för att ge samma tips på mat och matschema som jag gjorde under förra våren. 
Hoppas många finner inspiration och motivation! 

Kram 

Dagens: 
F- 5 skivor ost 
L- en hamburgare utan bröd med sallad, gurka, dressing och mycket fetaost. 
M- en hamburgare utan bröd med sallad, gurka och tsatsiki. linnslchf.blogg.se

Vågen stannade som mest på 98 kilo. Har i stort sett hela livet vart överviktig men gick upp väldigt mycket i slutet av tonåren. Började med LCHF hösten 2013 men hade ett uppehåll på några månader i slutet av 2014. Äter nu LCHF igen och har som mål att gå ner till 60 kilo. Jag mår bra av LCHF och har med hjälp av den kosten blivit av med magproblem och över 30 kilos övervikt. Läs gärna min blogg för recpet och inspiration!

RSS 2.0
Matbloggstoppen