Fett, fett, fett

LCHF, high fat. Ärligt talat så står de mig upp i halsen ibland, vissa dagar funderar jag på att köra lite mer liberal LCHF. Lite mer åt lågkolhydratshållet typ. Skulle gärna äta en mandarin till kaffet på kvällen istället för en grönsak eller nått fett. Samtidigt så skippar jag gärna en del fett, åt mycket fett i början med LCHF men har liksom fått lite nog. Vill ha lite fräschare mat! 
Ska sätta mig och klura på matschemat för nästa vecka, nu är frågan- strikt LCHF eller liberal LCHF? 

kroppen får slut på kolhydrater

När kroppen ska gå in i ketos igen efter ett fusk så tar kolhydraterna, det dåvarande bränslet, slut. Vissa gånger går det hur bra som helst för mig att ställa om, andra gånger mår jag pyton. Så pyton att jag funderar på att ge upp ibland. Trött, orkeslös, huvudvärk, omotiverad osv. Det är min kropp som bearbetar sin förlust av giftet- socker. Inte enbart socker som i läsk utan även frukt, pasta, bröd m.m. 
Många som läser min blogg och börjar med LCHF kommer att uppleva detta. Men vet ni vad, hur sockermaniska ni än varit innan så kommer det gå över efter max två veckor. Ge det lite tid och ta en Ipren! Tar man avsteg från LCHF som jag gjorde i lördags så kan man få sig en känga då med, min kom idag. Så nu har jag ätit några nötter och tackar för mig, godnatt! 

kålpudding ala LCHF

4 portioner 

Du behöver 
500 g nötfärs 
75 g smör 
1/4 vitkålshuvud 
1 gul lök 
2 dl grädde 
salt, vitpeppar, kött och grillkrydda 

Gör så här 
1. Skär kålen i lagom stora bitar, skiva löken 

2. Fräs löken och kålen i smöret tills det blivit mjukt 

3. Bryn färsen och krydda 

4. Blanda allt i en ugnsform och slå över grädde 

5. Ställ in i ugnen på 200 grader tills kålpuddingen kokat ihop! 

Servera med gräddsås och lingonsylt 😊


linnslchf.blogg.se

Vågen stannade som mest på 98 kilo. Har i stort sett hela livet vart överviktig men gick upp väldigt mycket i slutet av tonåren. Började med LCHF hösten 2013 men hade ett uppehåll på några månader i slutet av 2014. Äter nu LCHF igen och har som mål att gå ner till 60 kilo. Jag mår bra av LCHF och har med hjälp av den kosten blivit av med magproblem och över 30 kilos övervikt. Läs gärna min blogg för recpet och inspiration!

RSS 2.0
Matbloggstoppen