Matschema 4/1 + recept på lågtempererad ryggbiff och rättikagratäng
Började dagen med en PW med svägerskan, efter det drack vi kaffe och körde dagens #100squats100dagar. Heja oss!

Jag och Mattias var till Avesta och köpte laminatgolv till vardagsrummet. Vart 170 kilo att bära upp till tredje våningen, träning det med!
Matschema:
Frukost- kaffe och babybell
Lunch- omelett med gustafskorv
Middag- lågtempererad ryggbiff med rättika och sötpotatisgratäng.
Snacks- macadamians från nutisal
Dagligt intag
Kolhydrater- 8
Protein- 78
Fett- 136
Kalorier- 1553
Kan säga att jag dog smakdöden vid middagen! Helt klart det godaste jag ätit under min tid som LCHFare.
Här kommer såklart receptet
Ryggbiff
Ca 1 kilo
1. Gnugga köttet med salt och peppar
2. Stick i köttermometer och stoppa in i ugnen på 60 grader.
3. Låt stå tills köttet uppnått 60 grader
4. Ta ut och fräs hela köttbiten snabbt i massa smör i en het stekpanna. Låt vila i 10 minuter.
5. Skär upp i centimetertjocka skivor, fräs dem snabbt i massa smör så de får färg.
Rättika och sötpotatisgratäng
4 portioner
1 rättika ca 300g
1 liten sötpotatis ca 100g
1 liten gul lök
3 klyftor vitlök
3,5 dl grädde
0,5 dl riven ost
Salt
Vitpeppar
1. Skär rättika, gul lök och sötpotatis i tunna skivor
2. Varva allt samman med vitlök, grädde, salt och peppar i en kastrull
3. Koka ihop i 15 minuter under omrörning
4. Lägg i en ugnsfast form och grädda klart i ugnen på 225 grader i 20 minuter
Servera med bea, vitlökssmör och lite sallad

mums vad gott det låter :)