Fett, fett, fett

LCHF, high fat. Ärligt talat så står de mig upp i halsen ibland, vissa dagar funderar jag på att köra lite mer liberal LCHF. Lite mer åt lågkolhydratshållet typ. Skulle gärna äta en mandarin till kaffet på kvällen istället för en grönsak eller nått fett. Samtidigt så skippar jag gärna en del fett, åt mycket fett i början med LCHF men har liksom fått lite nog. Vill ha lite fräschare mat! 
Ska sätta mig och klura på matschemat för nästa vecka, nu är frågan- strikt LCHF eller liberal LCHF? 

kroppen får slut på kolhydrater

När kroppen ska gå in i ketos igen efter ett fusk så tar kolhydraterna, det dåvarande bränslet, slut. Vissa gånger går det hur bra som helst för mig att ställa om, andra gånger mår jag pyton. Så pyton att jag funderar på att ge upp ibland. Trött, orkeslös, huvudvärk, omotiverad osv. Det är min kropp som bearbetar sin förlust av giftet- socker. Inte enbart socker som i läsk utan även frukt, pasta, bröd m.m. 
Många som läser min blogg och börjar med LCHF kommer att uppleva detta. Men vet ni vad, hur sockermaniska ni än varit innan så kommer det gå över efter max två veckor. Ge det lite tid och ta en Ipren! Tar man avsteg från LCHF som jag gjorde i lördags så kan man få sig en känga då med, min kom idag. Så nu har jag ätit några nötter och tackar för mig, godnatt! 

kålpudding ala LCHF

4 portioner 

Du behöver 
500 g nötfärs 
75 g smör 
1/4 vitkålshuvud 
1 gul lök 
2 dl grädde 
salt, vitpeppar, kött och grillkrydda 

Gör så här 
1. Skär kålen i lagom stora bitar, skiva löken 

2. Fräs löken och kålen i smöret tills det blivit mjukt 

3. Bryn färsen och krydda 

4. Blanda allt i en ugnsform och slå över grädde 

5. Ställ in i ugnen på 200 grader tills kålpuddingen kokat ihop! 

Servera med gräddsås och lingonsylt 😊


Varför LCHF?

I dagens samhälle finns det en mängd olika dieter och metoder för att gå ner i vikt, behålla sin vikt, gå upp i vikt, bygga muskler jada jada.  Jag har valt att leva enligt LCHF, vilket jag gjort i ungefär ett och ett halvt år. Varför då kan man undra? Först och främst var det för jag behövde en diet för att gå ner mer i vikt, hade gått från 97,8 till 87 genom att promenera och räkna kalorier. Men sen stod det still, inte en millimeter rörde sig vågen. Jag läste Katrins dags att bli smal och körde igång. Det rasslade till på vågen, magen kom i balans, ingen huvudvärk, inga blodsockerfall eller trötthet mitt på dagen och god mat. Jag mår helt enkelt som allra bäst när jag äter LCHF, därav anledningen till att jag gör det. 
Tidigare hade jag magkatarr, ont i huvudet, var trött, gasig, fick i princip aldrig "uträtta mina behov" på toa. Bara det faktum att magen funkar felfritt gör att man känner sig flera kilon lättare och fler cm smalare! Fantastiskt helt enkelt :)

pulled pork och pulled chicken

Du behöver 
1,5 kg karré
1 dl bbq marinad smoked hickory (leta efter den med minst socker) 
1 l vatten 
4 morötter 
1/2 rotselleri 
1 gul lök 
3 klyftor vitlök 
Salt och vitpeppar 

Gör så här 
1. Gnid in karrén med salt och vitpeppar, lägg den i en lämplig gryta/kastrull. Jag tog min gjutjärnskastrull.

2. Tärna morötter, rotselleri och gul lök och lägg dem tillsammans med vitlöken runt köttet. 

3. Späd bbq såsen med vattnet i en skål, vispa runt det så det löses upp. Häll såsen över köttet. 

4. Lägg på locket på grytan och ställ in den i ugnen på 150 grader i 4-6 timmar.

5. Dra isär köttet med en gaffel i en form, slå över en lagom mängd av såsen. Servera!

Tips är att äta med grönsaker och creme fraish, typ som tacos 

Pulled chicken 
Du behöver 
samma saker som till pulled pork men byt ut köttet mot i en färsk kyckling

Gör så här 
Gör precis lika som med pulled pork, höj bara värmen till 170 grader och låt stå i ca 2 timmar. Rensa kycklingen från ben och skinn medan du drar isär den. 

Höstrusk och långkok går hand i hand

Har prövat lite långkok under helgen, både pulled pork och pulled chicken. Mums! Recept kommer i separata inlägg. 
Idag är det måndag igen och arbetsvecka för de flesta men inte när man är skiftarbetare! Jag är ledig två dagar till. Idag har jag ett fullspäckat schema som vanligt, motion och kost är inbakat i det. Maten är rester, motionen är promenad med hundarna och crosstrainer. Plus ridning med det blir i alla fall inte jag smal av ;) 
Ska till banken snart och sen kommer Anticimex och besiktigar huset för folksam. Jag är nervös som alltid! 
I helgen är det dags för ullared, då ska jag köpa mig lite kläder. Ska köpa mig ett par tighta jeans och en tight topp och ha som mål att kunna bära det utan bilringar som sticker fram, ska vi säga februari? Är det ett lagomt mål? 
Måste börja träna magen också, vill att den ska bli lite fastare. Jag är fluffig nu, och med fluff så blir det garanterat något som hänger över byxkanten. Funderar på att kolla efter ett träningsprogram på Youtube, någon annan som har något tips på bra träningsprogram för magen? 

Ha en bra dag! 
Kram <3 

linnslchf.blogg.se

Vågen stannade som mest på 98 kilo. Har i stort sett hela livet vart överviktig men gick upp väldigt mycket i slutet av tonåren. Började med LCHF hösten 2013 men hade ett uppehåll på några månader i slutet av 2014. Äter nu LCHF igen och har som mål att gå ner till 60 kilo. Jag mår bra av LCHF och har med hjälp av den kosten blivit av med magproblem och över 30 kilos övervikt. Läs gärna min blogg för recpet och inspiration!

RSS 2.0
Matbloggstoppen