Maximal fettförbränning

LCHF, hur funkar det? 
Low Carb High Fat. Low carb= låga kolhydrater. Låga kolhydrater innebär inte att det är okej att lite potatis, pasta, ris, bröd osv. Låga kolhydrater är de kolhydrater man får i sig genom grädde, grönsaker, créme fraish, ägg osv. Det är kolhydrater som man knappast kan undvika när man äter LCHF. 
High fat innebär inte heller att man ska vräka i sig smör och grädde som många verkar tro. High fat innebär att man äter saker med hög fett och kötthalt. Steker i smör och gör sås av grädde/créme fraish. Vissa som börjar med LCHF gör felet att de överdoserar fettet, ofta i form av grädde (som trots allt innehåller 3g kolhydrater/100g) och då blir de dagliga intaget av kolhydrater högt samt att man får i sig mycket mer kalorier än vad kroppen kan förbränna. 
Det som händer när man tar bort kolhydraterna ur kroppen är att man tar bort kroppens bränsle, och då behöver man ju såklart skapa nytt bränsle. Detta görs genom att kroppen skapar ketoner av fett- vi hamnar i tillståndet ketos. Så logiken blir att ju mindre kolhydrater du äter desto mer ketoner behöver kroppen och desto mer fett förbränns. Enkelt? 
När jag gick ner som mest i vikt under första halvan av 2014 åt jag vissa dagar bara 1g kolhydrater och absolut max 10g på en dag. Jag räknade även kalorier för att se till att jag gjorde av med samma energimängd som jag stoppade in. 
Mitt jobb är väldigt stillasittande, jag förbränner mellan 1500-2000 kalorier på en dag även om jag är aktiv hela kvällarna. Från och med måndag ska jag räkna allt och redovisa här för att ge samma tips på mat och matschema som jag gjorde under förra våren. 
Hoppas många finner inspiration och motivation! 

Kram 

Dagens: 
F- 5 skivor ost 
L- en hamburgare utan bröd med sallad, gurka, dressing och mycket fetaost. 
M- en hamburgare utan bröd med sallad, gurka och tsatsiki. 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

linnslchf.blogg.se

Vågen stannade som mest på 98 kilo. Har i stort sett hela livet vart överviktig men gick upp väldigt mycket i slutet av tonåren. Började med LCHF hösten 2013 men hade ett uppehåll på några månader i slutet av 2014. Äter nu LCHF igen och har som mål att gå ner till 60 kilo. Jag mår bra av LCHF och har med hjälp av den kosten blivit av med magproblem och över 30 kilos övervikt. Läs gärna min blogg för recpet och inspiration!

RSS 2.0
Matbloggstoppen